Friday 13 September 2013

Torta pre vášnivé


Absolútne nebíčko v ústočkách!

Potrebujeme:


  • 6 kusov vajce
  • 150 g cukor
  • 150 g maslo
  • 200 g rozpustená čokoláda na varenie
  • 3 vrchovité lyžice hladká muka
  • 2 vrchovité lyžice kakao
Na potretie:

  • 100-150 ml šľahačka rastlinná
Ozdobenie:

  • postrúhna horká čokoláda
Postup:
Vyšľaháme vajcia a cukor elektrickým ručným šľahačom asi 2 minúty nad parou.
Odstavíme zo sporáka a šľaháme do krémovej konzistencie.



Maslo vymiešame do peny a postupne do neho primiešame vaječnú penu a rozpustenú čokoládu..
Polovicu hotového krému odložíme bokom na ďalšie použitie .

Do druhej polovice krému vmiešame preosiatu múku.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (na hlavnej fotke je 18 cm forma)



Pečieme v predhriatej rúre 190 stupňov asi 20 minut.
Upečený korpus opatrne vyklopíme na servírovací podnos a necháme vychladnúť.



Po vychladnutí nasadíme na korpus okraj tortovej formy.Nanesieme zvyšnú polovicu čokoládoveho krému a uhladíme.Dáme na 2 hodiny do chladničky.


Na potrenie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom šľahačku
Šľahačkou potrieme vrch torty hotovú tortu dáme na 1 hodinu do chladničky.



Potom opatrne odoberieme okraj tortovej formy a ozdobíme postrúhanou čokoládou.


Tu je 26 cm.:


Príprava:25 minút
Chladenie: 180 minút
Pečenie: 20 minút
Stupňov:180

No comments:

Post a Comment