Wednesday 11 September 2013

Vanilková zmrzlina


Je jednoduchá a výborna veď je vanilková.

Potrebujeme:

  • 2 ks žĺtky
  • 30 - 40 g cukor práškový
  • 200 ml mlieko
  • 200 ml smotana na šľahanie
  • 1 - 2 ks struk vanilkový
Postup:
Vanilkové struky pozdĺžne rozrežeme a dáme ich do hrnca spolu s mliekom.

Spolu to zahrievame ale nevaríme! 
Potom necháme vylúhovať približne 20 minút.



Zatiaľ si vyšľaháme žĺtka s cukrom.



Po 20 minútach struky vyberieme a pomocou noža vyškrabeme semienka vanilky.
Semienka dáme do mlieka a poriadne rozmiešame.


Keď mlieko vychladlo znova ho ohrejeme a teplé vmiešame do žltkovej zmesi. Bez prestania miešame:) Potom to celé vlejeme naspäť do hrnca a za stáleho miešania zohrievame.Nesmie  vrieť!
Necháme vychladnúť.



Medzitým si vyšľaháme šľahačku(ja som použila rastlinnú) Potom ju primiešame k žĺtkovej zmesi(vychladnutej) dobre premiešame.




Vlejeme do nádoby dáme zmraziť do mrazničky každú 1-2 hodinu premiešame.




Môžme posypať aj farebnými cukríkmi.

Skvelo chutí s javorovým sirupom.

S baileys




No comments:

Post a Comment