Sunday, 2 February 2014

Originál panna cotta



Známi talianský dezert a ja mám ten pravý recept:)


Potrebujeme:
1/2 litra čerstvej smotany
100 gr cukor
100 ml mlieko
2 plátky želatína
1 vanilkový lusk

Na topping:
1/3 pohár cukru
1/4 pohár vody
Ľubovoľné ovocie

Postup:

Želatínu položíme do studenej vody.
Urobíme ju podľa návodu v zadu.
K želatíne pridáme mlieko.
Miešame kým sa dobre nerozpustí.


Smotanu s cukrom a vanilkovým luskom dáme do iného hrnca a dáme na stredný plameň.
    Privedieme k varu za stáleho miešania privedieme k varu.
Keď je uvarené,vypneme plyn a pridáme mlieko so želatínou.


   Dobre premiešame a nalejeme do formičiek.(výjde 12 muffinových alebo 6 zapekacích misiek na cream brulé.

   Necháme v chladničke cez noc.



Panna cottu som zmiešala so sirupom.
Chutné len už veľmi sladké.

  aj s kakaom.




Pripravíme si topping:
Vodu a cukor spolu uvaríme.
Necháme variť asi takých 5 minút a potom pridáme ovocie.
Servírovať môžme poliate ovocím,karamelom alebo aj čokoládovým toppingom.


Tu som dávkovala do malých bábovičiek.





Mangová omáčka:

Potrebujeme:
 1 zralé mango
7 lyžiček trtinového cukru
šťava z ½ citrónu a z velkéj mandarinky



+ 1Veľká mandarinka

 Mango rozkrojte na půl a zbavte ho slupky (u zralého ovoce jde slupka dolů prakticky sama). Dužinu odkrojte od pecky a nakrájajte ich na malé kostky.
Vložte do hrnce, oslaďte 2 lyžičkami trtinového cukru a varte na miernom plameni asi 3 minuty, až se mango rozvarí.
Potom jej ponorným mixérem rozmixujte na hladké pyré, které propasírujte jemným sítkom, abyste sa zbavili prípadných vlákien.
Vyžmýkajte šťavu z polovice citrónu a z celej mandarinky a rozriedte ju s mangovým pyré.
Nechajte vychladnúť prikryjete potravinovou fóliou  a uložte dochladničky vychladnúť.

No comments:

Post a Comment