Saturday, 22 February 2014

Syllabub



  Keltský mliečny koktejl z ovocného vína

Potrebujeme:
(na 8 porcii)

1,5 dl sherry
6 dl rastlinná šľahačka
5 lyžíc cukor
1/2 lyžičky čerstvo natrúhaného muškátového oriešku
šťava z 3 citrónov
nastrúhana citrónová kôra z  citrónov


Postup:

V  miske zmiešame citrónovú šťavu ,nastrúhanú kôru , sherry,muškátový oriešok a cukor.
Prikryjeme čistou utierkou a priblížne 1 hodinu necháme stáť na chladnom mieste.


Potom nápoj precedíme do inej misky a pridáme smotanu,šľaháme  tak dlho, kým smotana nezačne hustnúť a tvoriť cestičky.





Syllabub nalejeme do dezertných pohárov a najmenej 2 hodiny dáme chladiť do chladničky.
Pred podávaním posypeme každú porciu štipkou muškátového orieška a ozdobíme hoblinkou z citrónovej kôry.




Prajem dobrú chuť!
    

No comments:

Post a Comment