Tuesday 15 April 2014

Čerešňový nákyp so snehom

Potrebujeme:
 300-400 g ryža

Voda menej
 Mlieko viac (vysvetlenie aby sme ryžu uvarili no aby bola mliečna potom len necháme odpariť takže to nepreháňajme )

 1 zarovnaná lyžička soľ
 2-3 lyžice cukor
 1 kus vanilkový cukor
 citronová kôra
   7 dl a viac čerešňový kompót(vykôstkované)
 3 žltky
 80-100 g maslo
muškáttový oriešok troška

pena:
 3 kusy bielky na sneh
 3 lyžice cukor kryštál/práškový

 masť a strúhanka na plech


Postup:
Ryžu si uvaríme až kým je mierne rozvarená.
žltky si vyšľaháme s cukrom .
Maslo pridáme k ryži a miešame kým sa nerozpustí.
Do žltkovej zmesi pridávame postupne ryžu.





Dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
Nádobu si vymastíme maslom a vymažeme strúhankou.
Vrstvíme.




Pečieme pri 200 stupnov asi 30 minút.
Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov a po upečení navrstvíme na ryžový nákyp teplotu znížime na 170 stupnov a dáme
zapiecť na dalších 10 minút.







No comments:

Post a Comment