Sunday 13 April 2014

Krtkova torta

 Tak táto krtková torta je taká podľa mna:)
Videli ste už niekedy bielu hlinu? ja nie:).....a tak som dala parížsku šľahačku.
Bielej iba trochu(korienky kvetov ktoré nám vychádzajú zo zeme:)



 Potrebujeme:
4 ks vajcia
 160 g cukor práškový
 120 g múka hladká
 30-40 g kakao
1/2 balíčka prášok do pečiva

Vnútro:


Horká čokoláda roztopená v smotane s trochou cukru a kari korenim.

Banány

rastlinná šľahačka

Parížska šľahačka


Postup:
Cesto:
Bielka si vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom poriadne!, pridáme 4 lyžice vriacej vody a vyšľaháme do tuhej peny.
Primiešame múku s práškom do pečiva a kakao.
Zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov.







Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy(26 cm). Pečieme vo vyhriatej rúre.




Smotanu si uvaríme spolu s čokoládou kari korením a cukrom.Necháme vychladnúť.Môžme pridať viac smotany.(tento krok môžme úplne vynechať!)




Pomocou lyžičky vydlabeme stred cesta(čím menej vydlabeme tým menej plnky budeme musieť dávať, ale ja mam plnku rada
takže)
Vydlabaný stred cesta v miske nahrubo rozmrvíme.
Banány si nakrájame na kolieska a naukladáme na plnku.
Vyšľaháme si bielu šľahačku a prikryjeme banány nato hneď parížsku.(kopcovito)
Posypeme pomrveným cestom.










No comments:

Post a Comment