Sunday, 6 April 2014

Paradajkový základ na pizzu

Najlepší základ!:)


Cesto na pizzu

Potrebujeme:
3 lyžice olivový olej
4 strúčiky cesnak nakrájané na plátky
1200g konzervovaných lúpaných paradajok
3 veľké cibule(nakrájane na drobno)
soľ
čierne korenie
sušené oregano
1–2 lyžičky trstinový cukor
1 lyžica červený vinný ocot

Postup:

V menšom hrnci na rozohriatom olivovom oleji pomali opečieme cibulu domäkka, trvá to asi 3 minúty.
Vlejeme paradajky a necháme ich asi 20 minút dusiť.




Potom omáčku rozmixujeme, cez sitko pretrieme, osolíme,okoreníme dochutíme cukrom a octom a necháme vyvariť na hustú omáčku, ktorá sa bude dať dobre rozotierať na pizzu a nenavlhčí veľmi cesto.






No comments:

Post a Comment